Nuoret työelämässä

22.8.2022
Jot-Rent on kasvattajaseura

AdobeStock_437878098.jpeg

Me ollaan jotilla ylpeitä siitä, että meille hakee paljon nuoria töihin ja me pystytään nuoria paljon palkkaamaan.

Meidän työnjohtajat ja hr-porukka ovat itse taivaltaneet pitkän polun haalarihommista tämän päivän työtehtäviinsä ja tietävät mitä se on kun tulee junnuna töihin outoon paikkaan.

Me halutaan tukea ja opastaa ja auttaa. Meillä saa pehmeän ensikosketuksen työelämään. Jotilla on mahdollista päästä käsiksi työhön joko aputöissä, joissa ei tarvi alan koulutusta eikä kokemusta vaan kaikkiin töihin perehdytetään tai sitten ammattihommissa, joissa vaaditaan alan koulutusta, mutta kaikissa hommissa ei tarvitse välttämättä olla kokemusta ennestään, vaan sitä lähdetään yhdessä hakemaan.

Meillä on ollut tänäkin kesänä nuoria esimerkiksi aputöissä teollisuudessa, ammattitöissä kuljetuspuolella ja raksapuolella sekä tietysti metallihommissa.

Tämän päivän talouselämässä oli hyvä juttu nuorten tukemisesta työelämässä ja sieltä nappasinkin meille myös tuoretta ohjenuoraa, jota aijotaan porukalla täällä pureksia, miettiä ja ottaa käytäntöön:

Tee nuoren työstä helpompaa 

Kummit. Työntekijälle kannattaa nimetä kummi tai mentori organisaation sisällä.

Keskustelut. Etenemisen mahdollisuuksista pitää keskustella avoimesti, rehellisesti ja säännöllisesti.

Työ. Tehtäviä voi räätälöidä ja niiden pitäisi olla oikean tasoisia osaamiseen nähden, vastuu voi kasvaa ajan myötä.

Työkaverit. Koko organisaatio sitoutuu uuden kollegan saapumiseen ja ottaa vastuuta turvallisen ilmapiirin ylläpitämisestä.

Suunta. Nuori työntekijä hyötyy usein työnantajan tarjoamasta uraohjauksesta.

Pomot. Esimiesten kannattaa reflektoida johtamistapojensa monimuotoisuutta ja toimivuutta erilaisten työntekijöiden näkökulmasta.

#jottifamily #jotrentvälittää #tuusääkimeilletöihin

 
(LÄHDE: https://www.talouselama.fi/uutiset/nuorten-toiveet-ja-tyonantajan-asenne-eivat-aina-kohtaa-on-heitetty-suoraan-syvaan-paatyyn/793ebd71-1954-4bf0-a907-c5e19a7fac63 )

 

 

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195