Jotain huikeeta

13.7.2017
Meillä on aivan huikeita työntekijöitä, he ovat kaikki upeita tyyppejä ja jokainen heistä on tärkeä.

Osa meidän työntekijöistämme on päivittäin tekemässä työtään jottilaisena toisessa yrityksessä alihankintana ja osa työntekijöistämme tekee päivittäin töitä meidän omien palvelusopimusten piirissä, niin sanotusti meidän omissa hommissa.

Jottilaiset ovat ottaneet haltuun teollisuuden puolella kunnossapito- ja asennushommia, sekä monipuolisesti myös puhtaanapitohommia. Rakennuspuolella jottilaiset tekevät kirvesmieshommia ja monenlaisia raksahommia. Kuljetuspuolella omien muuttopalvelutöiden lisäksi jotilla on useita rekkakuskeja alihankintana seutukunnan kuljetusliikkeissä. Jokainen jotti on valittu jottirinkiin omana itsenään ja jotti yrityksenä välittää kaikista työntekijöistään ja tekee parhaansa joka päivä, että työntekijöillä on hyvä olla ja kiva tulla töihin.

Itse olen ollut jotti jo vuodesta 2000. Olen nähnyt ja tehnyt paljon erilaisia töitä jottiurani aikana.

Olin pitkään meidän omissa terästehtaan puhtaanapitohommissa lapiomiehenä ja tiedän tasan tarkkaan, miten raskasta työtä se on, mutta sitä hyvänolontunnetta on monesti ikävä, mikä tuli raskaan lapiointipäivän jälkeen, kun näki konkreettisesti oman työnsä tuloksen.

Monesti puhtaanapitohommissa tuli aluksi halpamainen fiilis, voi ei mikä törkyläjä putsattavana, taas, mutta sitten sitä vain motivoi itsensä tekemään, kertoi itselleen, että tämä on tärkeä työ, tämän putsaustyön jälkeen tähän tulee korjausmies paikalle ja korjaa tämän törkyläjän alla olevan rikki menneen laitteen ja sitten kallis tehtaan prosessi pyörii jälleen.

 

Tehtaan kesäremonteissa olin paljon palovartijan hommissa. Palovartijan työ on todella tylsää, mutta äärimmäisen tärkeää. Kun on kyseessä ison tehtaan iso huoltoremontti ja isossa hallissa iso määrä eri alojen ammattilaisia tekemässä erilaisia korjaus- ja asennushommia ja joka toinen haalaripukuinen kaveri on joko hitsaus- tai polttoleikkausvehkeitten kanssa vauhdissa erilaisissa väliaikaisissa tulityökohteissa, niin siinä pitää olla erittäin tarkkana sammutusjauheen kanssa päivystämässä ja sammuttelemassa pieniä tulipaloja. Jos palovartijan hommassa tuli joskus fiilis, että tämä on turhaa, niin ei tarvinnut kuin muistuttaa itseään niistä suuronnettomuuksista ja isoista tulipaloista, mitä oli tapahtunut joskus aiemmin joissain remonteissa, kun palovartiointi oli laiminlyöty. Palovartijoiden ja turvamiesten ulkoistaminen onkin siksi mielestäni erittäin järkevää, koska monesti, kun vartija on osa asentajien omaa porukkaa, niin itse vartioiminen jää liian vähälle huomiolle ja pahimmassa tapauksessa tulityökohde jää kokonaan ilman vartiointia, kun työporukka lähtee yhdessä tauolle.

Raskaat puhtaanapitohommat ja tylsät, mutta tärkeät vartiointihommat saivat sitten jäädä, kun opiskelin töiden ohella korkeakoulututkinnon ja pääsin harjoittelemaan työnjohtajan hommia jotin teollisuuden palveluiden porukassa. Työnjohtajavuodet olivat hienoa aikaa ja pääsin käyttämään koulussa opittuja keinoja lähiesimiestyössä ja mikä parasta pääsin motivoimaan, kannustamaan ja johtamaan noita tärkeiden töiden tekijöitä.

Seuraava askel olikin sitten kehitystehtäviin siirtyminen. Kehitys- ja markkinointityö itselleni tärkeässä ja tuttuakin tutummassa yrityksessä on mahtavaa ja tulee todella hyvä fiilis, kun pääsee antamaan jotain hyvää takaisin firmalle, joka on antanut minulle niin paljon.

Viime vuonna, kun sain kehitys- ja markkinointityön lisäksi myös koko porukan johtamisen vastuulleni, niin tunne oli kokonaisvaltaisen kiitollinen, mutta samalla myös innostunut ja jännittynyt.

Haluan tehdä yrityksestämme entistä tehokkaamman ja menestyneemmän, mutta ensisijaisesti aina vain paremman ja paremman työpaikan työntekijöillemme.

Työntekijämme ovat yrityksemme tärkein osa ja joka päivä mietin mitä voisin tehdä paremmin, jotta työntekijämme ja toimihenkilömme viihtyisivät vieläkin paremmin töissään.

 

Me ollaan jotilla kaikki samaa tiimiä 

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195