Jotivaatio

19.5.2017
Wikipedia kertoo, että psykologiassa motivaatio on käyttövoima, joka on kaikkien eliöiden toiminnan syynä.

Motivaatio, Jotivaatio 

 

Motivaatio ajaa meitä eteenpäin, motivaatio tulee kaikilla meillä jostain tuolta sisältä.

Mun mielestä siihen voi oikeasti myös vaikuttaa omalla ajattelulla ja omilla asenteilla.

Gandhi on ollut samoilla linjoilla, näin hän on todennut:

 

”Voima ei löydy fyysisistä kyvyistä. Se löytyy järkkymättömästä tahdosta”

 

Positiivisuus on kuitenkin paras tapa motivoida itseään tai ketä tahansa toista ihmistä. Positiivisuus on paras valinta, kun tarvitsee voimaa heikkona hetkenä. Elämä ei ole helppoa, vastoinkäymisiä on meillä kaikilla, mutta positiivisena pysyminen pakottaa näkemään asioiden positiiviset puolet ja pääsemään yli negatiivisista puolista, näin pääsee eteenpäin.

Myös tavoitteiden asettaminen, niiden visualisointi, niihin todella panostaminen ja niihin tosissaan sitoutuminen on tehokasta motivointia. Tärkeä pointti on myös tavoitteiden saavuttamisen jälkeen itsensä palkitseminen.

Kaikkia näitä asioita kaikkien meidän kannattaa miettiä omassa elämässämme ja omassa työssämme. Jokainen voi motivoida itseään ja niin ehdottomasti kannattaa tehdä.

Me ollaan täällä jotilla puhuttu viime aikoina paljon työhyvinvoinnista ja työporukan motivoinnista tai niin kuin meillä sanotaan JOTIVOINNISTA. Me halutaan entistä enemmän esimiesporukalla näyttää työntekijäporukalle sitä oikeaa isoa kuvaa, että me todella välitämme heistä ja me mietimme koko ajan miten voitaisiin tehdä asioita paremmin heidän kannalta ja heidän hyväksi.

Esimiehen rooli on pitää huolta työntekijöistä ja järjestää asiat työmaalla niin, että työntekijät voivat tehdä työnsä tehokkaasti hyvällä mielellä. Esimiehen täytyy muistaa kannustaa ja jotivoida työntekijöitä kaikesta työarjen kiireestä huolimatta.

 

Positiivisella powerilla!

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195