Juuri Oikeaan Tarpeeseen

26.6.2017
Jotit oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Tehokkaalla autotehtaalla Japanissa kehitetty Just In Time –menetelmä, jossa karsitaan käytännöstä kaikki turha pois, on meillä Suomessa tunnetumpi nimellä JOT. Menetelmän lyhenne muodostuu sanoista Just On Time tai ihan suomalaisittain Juuri Oikeaan Tarpeeseen.

Meidän firma on saanut nimensä tämän tehokkaan menetelmän mukaan ja tämän filosofian mukaan me toimintaamme myös pyöritämme.

Me toimitamme asiakasyritykselle laadukasta työvoimaa juuri silloin, kun asiakas sitä tarvitsee ja juuri siksi aikaa, kun asiakas sitä tarvitsee. Asiakasyritys siis tällöin maksaa vain tehdyistä tunneista.

Henkilöstövuokraus on monen mielestä ikävän kuuloinen sana. Ihmisten vuokraaminen on käsitteenä vielä outo. Itse tykkäänkin mieluummin puhua henkilöstöratkaisuista ja henkilöstöalihankinnasta. Joka tapauksessa sanan merkitys on tässä se, jolla on merkitystä.

Kun yritys käyttää henkilöstöalihankintaa osana prosessejaan, niin yritys säästää merkittävästi henkilöstökuluissa, puhumattakaan riskien ja rekrytoinnin ulkoistamisesta. Tässä siis syy meidän bisnekselle. Palvelemme yrityksiä silloin, kun ne palvelua tarvitsevat.

Meidän tuorein asiakasyritys on täydellinen esimerkki siitä, miten yritys voi tehostaa prosessejaan ja säästää kuluissaan käyttämällä JOT-menetelmää käyttämällä JOT-Rentin porukkaa.

Asiakasyrityksemme tarvitsee 2-6 metallialan huippuosaajaa vain noin kerran viikossa ja noin 8-16 tuntia kerrallaan. Jos asiakasyrityksemme pitäisi omilla kirjoillaan nämä huippuosaajat, niin nämä olisivat ilman töitä suurimman osan viikostaan ja se olisi turha kulu yritykselle ja todella tylsä ratkaisu noille osaajille, mutta kun yritys käyttää meidän palveluitamme eli meidän huppuosaajiamme, niin kaikki hyötyvät; asiakasyritys säästää kuluissa ja huippuosaajat tekevät loput tunnit viikostaan meidän muita töitä ja saavat näin viikkotuntinsa täyteen.

Meidän ringissä on kymmeniä metalliteollisuuden, rakennusalan ja kuljetusalan osaajia, jotka tekevät meidän palveluksessamme töitä sekä meidän omissa kunnossapito- ja palvelusopimuksissamme että alihankintana muissa alueemme yrityksissä. Meillä on myös ringissämme paljon keikkatyöläisiä näiden jokapäiväisten lisäksi. Jotkut keikkatyöläiset tekevät muitakin töitä ja jotkut tykkäävät tehdä pelkästään määräaikaisia keikkoja. Työntekijärinkimme on siis jo suuri, mutta koko ajan silti etsimme lisää osaajia kaikille päätoimialoillemme.

Pitää muistaa, että alueellamme alkaa ensi vuoden aikana kaksikin suurta rakennusprojektia, jotka tulevat työllistämään meitä kaikkia.

Mutta miksi valita JOT-Rent, kun henkilöstöpalveluyrityksiä on nykyään niin paljon?

Olet sitten työnantaja tai työntekijä, niin syy on sama: JOT-Rent välittää.

Me oikeasti pidämme huolta niin asiakkaasta kuin työntekijästäkin. Ihminen on meille ihminen.

-Asiakasyritys saa meiltä sitä mitä tilaa ja kaupanpäälle aktiivista henkilökohtaista palvelua.

-Työntekijä liitetään jottiperheeseen ja jottiperheessä kaikista huolehditaan.

 

Kuvassa myös Jarkko (vasemmalla), Noora (toinen vasemmalta) ja Tomi (oikeassa reunassa).

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195