Oppisopimus – jotain ihan muuta kuin ennen

20.9.2019
Nykyään on todella helppoa yhdistää opiskelu ja työnteko niin, että siitä oikeasti hyötyy kaikki. Kerron muutaman esimerkin, jotta hoksaat etten juksaa.

 

Jot-Rent on ollut työnantajana jo monessa mahtavassa oppisopimusyhteistyössä mukana.

Jotti on ollut työnantaja, jonka kanssa opiskelija on tehnyt työsopimuksen ja siten työllistynyt toiseen yritykseen. Tilaajayrityksessä opiskelija on päässyt tekemään oman alansa töitä työehtosopimuksen mukaisella palkalla ja pystynyt työskentelemällä suorittamaan opintoja, sekä suoraan hyväksi lukemalla tekemiään töitä että tekemällä työsuorituksia, jotka käyvät näyttötöiksi koululle.

Tällaisessa tilanteessa ollaan siis monen eri toimijan kanssa yhteistyössä.

Jot-Rent on työnantaja jonka kanssa opiskelija/työntekijä tekee sopparin, koululaitos puolestaan toteuttaa oppisopimuksen, johon kuuluu opintosuunnitelman ja näyttötöiden suorittamisen lisäksi yritysyhteistyö. Käyttäjäyritys eli se työpaikka, jossa oppisopimus suoritetaan on myös yhteistyössä sekä Jot-Rentin että koulun kanssa.

Yritysyhteistyö menee siis niin, että Jot-Rent vuokraa työntekijä/opiskelijan käyttäjäyritykselle tekemään töitä, näin ollen molemmat kuviossa mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet siihen, että kyseisestä henkilöstä koulutetaan pikkuhiljaa osaava ammattilainen alalleen.

Jot-Rent on ollut mukana muun muassa metallipuolen, sähköpuolen ja rakennuspuolen opiskelijoiden oppisopimuskouluttautumisessa ja jo useampi henkilö on saanut näin opintonsa suoritettua töitä tekemällä ja jokainen heistä on edelleen töissä siinä yrityksessä jossa homma aloitettiin.

tamarcus-brown-T3uKisfmABY-unsplash.jpg

Myös lyhyempiä opintokokonaisuuksia pystyy nykyään suorittamaan oppisopimuksella. Jot-Rent ja Koulutuskeskus Brahe ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenien nuorten kanssa ja saaneet nuoria muutamiksi viikoiksi työehtosopimuksen mukaisiin palkkatöihin hankkimaan opintopisteitä, jonka jälkeen opiskelijat ovat palanneet hymyssä suin koulunpenkille.

Siis ihan mahtavaa, vai mitä!

Jos jäit miettimään, että saattaisit olla kiinnostunut tällaisesta kuviosta, tai tiedät jonkun jolle tällainen kuvio maistuisi, jossa pääsee tienaamaan samalla, kun opintopisteitä tipahtelee, niin äkkiä rohkeasti yhteyttä, joko minuun tai esimerkiksi Koulutuskeskus Brahen henkilökuntaan (opettajat / oppisopimustoimiston jengi ).

juan-ramos-EWN0rrwbBIQ-unsplash.jpg

Ja siis sun ei tarvitse olla opiskelija valmiiksi, jotta tämmönen kuvio voidaan kehittää, on ihan sama mikä elämäntilanteesi on nyt, opparikuvio on mahdollista räätälöidä myös just sulle!

Kivaa viikonloppua ja toivottavasti ollaan yhteyksissä ;)

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195