Rekrytoinnin haasteet ja mahdollisuudet Raahen päätoimialoilla

28.3.2018
Raahen kauppakamariosaston tämän vuoden kolme pääpainopistealuetta ovat vetovoimatekijöiden vahvistaminen alueella, osaavan työvoiman saatavuus ja sujuva liikenne.

 

Kauppakamariosaston hallitus on alkuvuoden aikana kerennyt kokoontua jo muutaman kerran ja kaksi yleistä ajankohtaisinfoakin on jo järjestetty.

Toisessa infossa, joka pidettiin kamarin hallituksen kokouksen jälkeen Koulutuskeskus Brahen tiloissa viime viikolla, käsiteltiin osaavan työvoiman saatavuuteen liittyviä asioita. Aiheesta pitivät esityksiä RAOS Project, Oulaisten kaupunki, Koulutuskeskus Brahe ja Jot-Rent.

Jot-Rent kertoi oman kantansa Raahen alueen tilanteeseen, koskien rekrytoinnin haasteita ja mahdollisuuksia. Jot-Rent on toiminut Raahen alueen yrityskentällä jo vuodesta 1991 päätoimialanaan teollisuus ja tukevina aloina rakennus ja kuljetus. Jot-Rent välittää työntekijöitä näille kyseisille aloille ja tekee lisäksi omia teollisuuden projekteja, sekä pyörittää omia kunnossapitosopimuskokonaisuuksia eri yritysten kanssa yhteistyössä. Jot-Rent on myös mukana ELY-keskuksen pilottihankkeessa, jossa pyritään ratkaisemaan Raahen alueella näyttäytyvää työnhakijoiden ja työnantajien kohtaanto-ongelmaa.

Pilottihankkeen ansiosta Raahen alueella on jo moni työnhakija päässyt hankkimaan ilmaiseksi sitä ratkaisevaa lisäkoulutusta oman hyvän koulutuksensa lisäksi, jonka ansiosta on sitten päässyt myös työllistymään siihen yritykseen ja siihen työtehtävään, johon ei aiemmin pystynyt hakemaan, koska pätevyys ei riittänyt.

Myös Jot-Rent on palkannut jo useamman tämän hankkeen kouluttaman työnhakijan.

Itse yritän koko ajan hoksauttaa porukkaa siitä, että vaikka työnhakijalla tällä hetkellä olisikin hyvä koulutus ja tutkinto suoritettuna, niin se ei vielä takaa työpaikkaa, koska juuri nyt alueemme yritysten työntekijätarpeet ovat niin erityisiä, että ne vaativat jotain enemmän.

Eli tiivistettynä; Raahessa on paljon työnhakijoita, Raahessa on paljon työpaikkoja (ja lisää tulee), Raahessa ei kuitenkaan ole tarpeeksi päteviä työnhakijoita yritysten tarpeisiin tällä hetkellä. Eli tarvitsemme aktiivista lisäkouluttautumista, jos haluamme täyttää työpaikat paikallisin voimin. ELY-keskuksen pilottihanke on yksi keino tähän ja suosittelenkin kyselemään työkkäristä tai minulta lisää tietoa hankkeesta, ja hankkeen nimi on PITKOS.

Aurinkoista kevättä kaikille ja ollaampa kuulolla!

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195