Vuorovaikutusta, Verkostoitumista ja Videointia

26.1.2018
Jot-Rent on perinteikäs perheyritys, joka toimii teollisuuden, rakennusalan ja kuljetusalan töissä ja näillä kaikilla aloilla sekä projekteissa että työvoiman välittäjänä.

Kysymys kuuluukin: miten kerrot tällaisen monialayrityksen toiminnasta, tarjonnasta ja tarpeista, niin, että se kiinnittää firman kannalta oikeiden ihmisten huomion? Koska eihän kaikkia meidän touhut kiinnosta.

Itse olen yrittänyt käyttää vuorovaikutteista viestintää, verkostoitumista ja videomuotoista tarinankerrontaa omassa työssäni kehittäessäni Jot-Rentin tunnettuutta.

Viestintä sosiaalisessa mediassa eli somessa (facebook, instagram, linkedin, youtube…) on taitolaji ja sitä taitoa pyrin kehittämään päivittäin. Somessa jutut liikkuu nopeasti ja vaikka oma yrityksesi ei harrastaisikaan someviestintää, niin se on ihan varma asia, että kaikista yrityksistä siellä jotain silti puhutaan ja viestitään, joko hyvässä tai pahassa. Some on vuorovaikutusta varten ja siksi pyrinkin kehittämään Jot-Rentin someviestintää yhä enemmän vuorovaikutteiseen suuntaan; Jot-Rent Välittää.

Verkostoitumisella tarkoitan tässä kohtaa uusia ihmisiä. Pyrin löytämään ympärilleni sellaisia ihmisiä, jotka omalla innokkuudellaan ja asiantuntijuudellaan inspiroisivat minua yhä parempaan tekemiseen ja toki etsin myös uusia potentiaalisia asiakkaita. Nuorkauppakamariin liittyminen on ollut juuri tällaista verkostoitumista. Nuorkauppakamarissa on mahtavan innokasta porukkaa ja onpa niistä piireistä löytynyt myös asiakkaita ja työntekijöitäkin Jot-Rentille. Kamarista olen saanut myös ystäviä. Verkostoitumista on mielestäni myös erilaiset tapaamiset ja esimerkiksi messut. Toukokuun teollisuusmessuilta Oulusta löytyy siis myös Jot-Rentin osasto.

Videointi on mukavaa, mutta vaikeaa. Videomuotoinen tarinankerronta on vaikuttavaa, jos sen tekee oikein. Tämä on myös kehityskohde allekirjoittaneella. Itse olen vasta ihan viime aikoina todella löytänyt youtuben. Seuraan, eli tilaan, muutamaa eri kanavaa youtubessa ja yritän löytää sitä kautta vinkkejä myös omaan tekemiseeni.

Aloitin youtubessa myös oman markkinointiaiheisen vlogin, eli videomuotoisen blogin, muutama päivä sitten ja pyrin vlogissani yhdistämään monia omia intohimojani samalla kertoen tarinaa itsestäni ja touhuistani.

Se on sitten eri asia, että ketä nämä mun touhut kiinnostaa

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195