Raahe, viekö kaveri karkin kädestäsi

16.2.2018
Raahen alueelle on vyörymässä useita suuria hankkeita, osa on jo käynnissä, osa starttailee, mutta osataanko me raahelaiset ottaa hyöty irti näistä.

Suurten hankkeiden ansiosta meille syntyy hurjasti uusia työpaikkoja ja porukkaa tulee töihin myös muualta. Osa tuo mukanaan myös perheensä eli töitä pitäisi osata tarjota myös puolisoille ja lapset tarvitsevat hoito- ja koulupaikkoja.

Ollaanko me oikeasti tajuttu koko kuva lähitulevaisuuden Raahesta näin raahelaisina.

Satakunnasta tullut uusi yrityspalveluidemme johtaja, joka on nähnyt Rauman ja Porin kasvun olkiluodon vaikutuksesta on sitä mieltä, että me ei olla vielä täysin tajuttu mitä tässä tulee tapahtumaan ja hänen mielestään meille on muodostunut jopa ”turnausväsymystä”, kun tässä näitä isoja muutoksia on jo aika kauan odoteltu. Sitten kun hankkeet todella alkavat ollaankin ehkä ihmeissään.

Raahessa on jo nyt yrityksiä pulassa. Ei löydy tarpeeksi osaavaa työvoimaa. Silti Raahessa on läjäpäin työnhakijoita. Mikä mättää.

Täydennyskoulutukset ovat yksi ratkaisu ja siihen huutoon ovatkin ely-keskus ja koulutuskeskus brahe vastaamassa hienosti; brahe järjestää koko ajan enemmän ja enemmän työvoimakoulutuksia, jotka antavat pätevällekin työnhakijalle sitä tarpeellista lisäpätevyyttä ja –osaamista, jotta työpaikka alueeltamme irtoaisi.

Näihin koulutuksiin pitäisi nyt vaan saada alueemme työnhakijat hakemaan.

Toivottavasti tulevaisuus ei ole sellainen, että kaikki uudet pätevät työntekijät tulevat alueemme töihin muualta.  Myös meidän pitäisi vastata huutoon.

Entä sitten meininki Raahessa yleensä, riittääkö ne koulu- ja hoitopaikat, entä kaupat, hotellit..

Vastaavatko Raahen upeat erikoisliikkeet uusien ihmisten tarpeisiin, pidennetäänkö aukioloaikoja, onko joku kahvila auki myös sunnuntaisin..

Muutos on tulossa, ollaanko me valmiina...

Jari Riihijärvi

jari.riihijarvi@jot-rent.fi
044 564 6195